ČAST | ČMKV | TVREGISTR | STIS výsledky: A, L, S, B, T, M, Z, E, H, J, C, P, K, U | METODIKAROZHODČÍ | ELO ST

Nově v menu RACKETSPORT odkaz na Akční nabídku tohoto obchodu. Děkujeme Vám za návštěvu, přízeň a aktivní používání portálu TT-SPORT. Svou podportu určenou pro další rozvoj portálu můžete vyjádřit také proklikem na reklamním banneru v levém pruhu. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Tým portálu TT-SPORT.cz.

Přihlášení / odhlášení

Podpořte Portál TT-SPORT

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Otázka pro znalce pravidel

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 6 dní zpět #44808

  • Marko
  • Avatar uživatele Marko
  • Offline
  • Senior
  • Příspěvky: 62
  • Obdržená poděkování 8
  • Karma: 4
Ahoj,
řešili jsme jak to je, když soupeř zahraje dobrý balon,
ale přitom mu vylétne pálka z ruky
a skončí na stole na protihráčově straně,
který balón ovšem zkazí.
Počítali jsme to jako chybu na straně hráče co mu ulétla pálka,
ale jistý jsme si nebyli.
Jak je to prosím dle pravidel?
Avalox BT 550
Xiom Omega V Asia

Donic WSC
XIOM Omega V Asia
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 6 dní zpět #44814

  • roulage
  • Avatar uživatele roulage
  • Offline
  • Expert
  • Příspěvky: 196
  • Obdržená poděkování 100
  • Karma: 17
Letiaca pálka ktorá letí smerom k súperovi môže byť považovaná za bránenie v hre a vtedy rozhodca pridelí bod súperovi
Zase to miešam
Poslední úprava: 3 týdnů 6 dní zpět od roulage.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 6 dní zpět #44816

  • Karel
  • Avatar uživatele Karel
  • Offline
  • Moderator
  • Příspěvky: 461
  • Obdržená poděkování 590
  • Karma: 112
:)
za znalce pravidel se rozhodně nepovažuju, ale u mě by to byl " novej " :cheer:

2.9 NOVÝ MÍČ
2.9.1 Rozhodčí nařídí „nový míč“ v těchto případech:
2.9.1.3 jestliže nezaviněné okolnosti zabránily některému z hráčů provést podání nebo míček vrátit,

a dále

2.9.2 Hra může být přerušena v těchto případech:
2.9.2.4 protože došlo k takovému porušení podmínek pro hru, že by to mohlo ovlivnit výsledek míče.

Každopádně je to zajímavý a na diskusi.
Nechám vyjádřit i kómis rozhodčích :cheer: , myslím, že za 2 piva to prodiskutujem

K.
Butterfly - Moonbeam ST
F - Tenergy 05 - 2.1
B - Tenergy 05 - 1.9
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 6 dní zpět #44817

  • frankie
  • Avatar uživatele frankie
  • Offline
  • Junior
  • Příspěvky: 39
  • Obdržená poděkování 6
  • Karma: 0
Teda to je situace… to jako, že zahrál topspin (nebo čop), míček odlétl na soupeřovu polovinu i s pálkou a soupeř jak uhýbal v pudu sebezáchovy letící pálce zkazil kontratopspin? To být natočené, mohlo to být ve znělce BBS jako Panenkova penalta 10 let. :1cka
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 6 dní zpět #44818

  • Marko
  • Avatar uživatele Marko
  • Offline
  • Senior
  • Příspěvky: 62
  • Obdržená poděkování 8
  • Karma: 4
Tak jedině napsat Maldovi, nebo Vaclavovi - oba zkušení rozhodčí :ok24
Avalox BT 550
Xiom Omega V Asia

Donic WSC
XIOM Omega V Asia
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 5 dní zpět #44824

  • ropemaker
  • Avatar uživatele ropemaker
  • Offline
  • Expert
  • Příspěvky: 112
  • Obdržená poděkování 75
  • Karma: 57
Pravidlo 2.5.7 jasně říká, že musíš při úderu pálku držet. Ať pálka vylétne kamkoliv, třeba jen spadne na zem a je to při úderu, je to bod pro soupeře
GALAXY YINHE T11 PLUS (71g)
F: Butterfly Tackifire C II 1,9mm
B: DONIC Slice 40 CD 1,8mm
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 5 dní zpět #44825

  • kuko61
  • Avatar uživatele kuko61
  • on-line
  • Senior
  • Příspěvky: 88
  • Obdržená poděkování 34
  • Karma: 4
Včera podobna situacia v zapase Aruna - Jha. Arunovi vyletela raketa (alebo ju skor hodil), lopticka padla na druhu stranu, bod bol priznaný superovi.

čas 46min 50s
https://tv.ittf.com/video/aruna-quadri-jha-kanak/1354873
Vodak Diolen Spin
FH: Tibhar Evo MX-P
BH: XIOM Vega EU DF

DHS H301
FH: Tibhar Evo MX-P
BH: XIOM Musa III
Poslední úprava: 3 týdnů 5 dní zpět od kuko61.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 5 dní zpět #44829

  • Klopič
  • Avatar uživatele Klopič
  • on-line
  • Super Veterán
  • Příspěvky: 656
  • Obdržená poděkování 262
  • Karma: 51
U Arunu išlo o to, že on vypustil raketu z ruky a potom bol zahraný úder.
Podľa môjho názoru ak hráč zahral úder a potom mu raketa vyletela z ruky a súper nevrátil loptu, mal by to byť bod pre toho prvého.
Tie prípady, ktoré uviedol Karel by som chápal skôr ako nejaké vonkajšie vplyvy - napr. výpadok svetla a pod.
Novú loptu by som možno uznal, ak by letiaca raketa priamo ohrozila súpera a znemožnila mu zahrať úder.
Ale rád by som počul názor skúseného rozhodcu.
V každom prípade,ak máme pochybnosti ako by to malo byť, riešime to novou loptou. A ak narazím na blbca,ktorý sa bude silou-mocou domáhať bodu, tak mu ho radšej pustím.
Avalox Blue Thunder 550
F - Palio Aeolus - Max., Red
B - Palio Blitz - 2,0 mm Black
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 5 dní zpět #44834

  • Marko
  • Avatar uživatele Marko
  • Offline
  • Senior
  • Příspěvky: 62
  • Obdržená poděkování 8
  • Karma: 4
Asi je Stano rozdíl, jestli ti pálka vypadne z ruky a nebo když, jako mnou popisovaném případě letí pálka za míčkem, což defakto ovlivní následné zpracování balónku.
Avalox BT 550
Xiom Omega V Asia

Donic WSC
XIOM Omega V Asia
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 5 dní zpět #44835

  • Klopič
  • Avatar uživatele Klopič
  • on-line
  • Super Veterán
  • Příspěvky: 656
  • Obdržená poděkování 262
  • Karma: 51
Však som to napísal. V tomto prípade by tom to videl podľa Karlom citovanýcb pravidiel na novú loptu.
Avalox Blue Thunder 550
F - Palio Aeolus - Max., Red
B - Palio Blitz - 2,0 mm Black
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 4 dní zpět #44873

  • Karel
  • Avatar uživatele Karel
  • Offline
  • Moderator
  • Příspěvky: 461
  • Obdržená poděkování 590
  • Karma: 112
Pravidlo 2.5.7 jasně říká, že musíš při úderu pálku držet. Ať pálka vylétne kamkoliv, třeba jen spadne na zem a je to při úderu, je to bod pro soupeře

jasně Rope,to je jasný, ten bod pravidel tady nikdo nezpochybňuje, ovšem dané situace, kterou popsal Marko se ale dle mýho netýká.
Já jsem danou situaci pochopil tak, že soupeř zahraje regulérně úder a PO NĚM mu raketa vypadne z ruky. Čiže v době úderu má raketu v ruce.

K.
Butterfly - Moonbeam ST
F - Tenergy 05 - 2.1
B - Tenergy 05 - 1.9
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Otázka pro znalce pravidel 3 týdnů 3 dní zpět #44878

  • Václav
  • Avatar uživatele Václav
  • Offline
  • Veterán
  • Příspěvky: 334
  • Obdržená poděkování 66
  • Karma: 47
Nechtěl jsem se do toho míchat ale nedalo mě to. Pokud pálkou nejprve zahraji míč a potom vyletí z roky je to regulérně zahraný míč. Pokud soupeř zahraje správně míček zpět je to míč pro něho. Pokud pálka zabrání soupeři zahrát míč je to míč pro něho. Zkrátka za pálku si zodpovídá hráč sám. Václav :sezbl :sezbl
Stiga Allroud carbon Tenergy 05 FX 1,9 Hellfire OX. VODAK Prometheus Combi Off/ Off- Joola Samba 1,9 Hellfire OX
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Moderátoři: Karel, Tomas, pirát Janes, romanzdk, Pavlik